lauantai 19. kesäkuuta 2010

Bag lady

Rakas H&M:n hapsulaukkuni tuntuu vetelevän viimeisiä henkäyksiään. Saattaa olla, että joudun pian hyvästelemään sen ja ottamaan tilalle toisen vähemmän täydellisen yksilön. Tuo laukku oli kyllä aivan loisto-ostos. Muistan kun joku valitteli ensimmäiset pari kuukautta sitä, kun en ollut vielä käyttänyt laukkua kertaakaan ostamisen jälkeen. Tiesin kuitenkin, että tuo laukku pääsisi käyttöön kun koulu alkaisi, sillä laukku on niin täydellisen kokoinen, että sinne saa mahtumaan kaikki koulukirjat ja jopa jättimäisen ja täpötäyden kansion muistiinpanoineen kaikkineen. Joten suru on nyt suuri kun laukun tekonahka on kulunut niin ohueksi, että se alkaa repeillä. Aion yrittää vielä antaa laukulle ensiapua ja yrittää vähän liimailla repaleisia osia, mutten usko siitä olevan pidempiaikaista apua. Hyvin laukku on kuitenkin nämä kaksi vuotta palvellut, sillä se on ollut lähes jokapäiväisessä käytössä. Sinne mahtuivat kaikki tarpeellinen, tosin moneen kertaan ehdin jo kirota sitäkin kun sinne tosiaan mahtuu niin paljon kamaa, että sitä joutuu sitten kantamaan selkä vääränä tai pienimmät tavarat katoavat olemattomiin pudotessaan laukun pohjalle. Nyt siis on tarkoitus lähteä etsimään korvaavaa yksilöä ja vaatimukset ovat melko suuret.

Laukun tulisi olla:
  • Niin suuri, että sinne mahtuu helposti koulukirjat ja suuri kansio.
  • Siinä saisi olla pitkä hihna, jonka saa heitettyä pään yli. Sillä vaikka niskani menevät helposti jumiin kun kanniskelen koko omaisuutta mukanani, niin koen silti, että on mukavampaa kanniskella laukkua niin, että molemmat kädet jäävät kuitenkin vapaiksi.
  • Ihanteellisinta olisi kuitenkin, että laukussa olisi sekä pitkä että lyhyempi hihna (tai parhaassa tapauksessa kaksi lyhyempää hihnaa).
  • Se saisi olla aitoa nahkaa
  • Värin pitäisi olla joko musta tai ruskea. Mutta värikäskin laukku olisi oikein piristävä, mutta sen yhdisteleminen voisi joskus olla haastavaa, joten uskon päätyväni neutraaliin sävyyn.
  • Siinä saisi olla useampi pienehkö tasku avaimille, ipodille, kännykälle, huulirasvalle yms pienelle krääsälle.
  • Ulkonäössä saisi olla jotain mielenkiintoista. Ostin tuon hapsulaukun sillon kun hapsutrendi oli kuumimmillaan ja rakastan niitä edelleen, vaikka isoin haloo onkin jo haihtunut. Jotain erityistä laukussa saisi kuitenkin olla, mutta sen pitäisi olla jotain sellaista mihin ei kyllästy helposti.
Keräsin net-a-porterista muutaman joko osittain tai täysin haaveitani vastaavien laukkujen kuvia inspiraatioksi kun lähden etsimään sitä oikeaa koulu- ja vapaa-ajanlaukkua:

Siinä olivat net-a-porterin suosikkini, joista kelpuuttaisin jokaikisen jokapäiväiseen käyttööni. Menen tänään käymään Jumbossa Vantaalla, joten aion sieltä katsella jos mukavan näköinen ja oloinen yksilö sattuisi eteeni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti