perjantai 9. huhtikuuta 2010

Houston, we have a problem

Ihanaa ihanaa, kevät on vihdoin saapunut! Talvisappaat ovat vaihtuneet converseihin ja talvitakki odottelee pääsyä vaatehuoneen perälle. Kun saavuin pääsiäisloman jälkeen tänne Hämeenlinnaan, huomasin, että melkein kaikki lumet on jo sulaneet, huraa! Sunnuntaina aion viimein kaivaa pyöräni varastosta ja lähteä maanantaina kouluun sen selässä.

Kevät on kuitenkin tuonut erään pulman vaatetusrintamalla. Vaikka on ihanaa vaihtaa takki kevyempään ja saappaat tennareihin, olen huomannut, että haluaisin kovasti pukeutua mekkoihin ja hameisiin. Omistan ison kasan ihanaakin ihanampia mekko, mutta nyt olisin myös erityisen kiinnostunut pukeutumaan hameisiin. Ja olen huomannut, että vaatekaapistani ei löydy sopivia puseroita! Hamstraan itselleni vain isot läjät mekkoja, hameita ja farkkuja, etten edes tajua miksi pukeutuminen voi aamuisin olla niin vaikeaa, kun yläosista on niin suuri pula. Vaatekaapistani löytyy muutama rento t-paita ja pari toppia. Mutta se on melkein siinä. Tarvitsisin kipeästi sieviä puseroita, jotka sopisivat hameiden kanssa ja miksei farkkujenkin. Farkut ja t-paita ovat oiva yhdistelmä, kun haluaa pukeutua mahdollisimman rennosti, mutta kun kaipaisin välillä vähän viimeistellympää lookkia, näyttämättä kuitenkaan ylipyntätyltä.

Tässä "muutamia" (okei, innostuin taas vähän liikaa) hyviä esimerkkejä paidoista ja puseroita, jollaisia kaipailisin vaatevarastooni. Suurin osa hameistani on korkeavyötäröisiä, joten paidan tulisi sujahtaa helposti helmasta hameen vyötärökaitaleen alle. Ja vaikka rakastan pelkistettyä ja rentoa tyyliä, niin puserossa saisi kuitenkin olla sitä jotain, joka ihastuttaisi vuodesta toiseen. Eli mitään liian räväkkää, vaan jotain kaunista ja erikoista. Näiden yksityiskohtien ei tarvitsisi edes näkyä nopealla vilkaisulla, vaan sekin riittäisi, että lähemmällä tarkastelulla huomaisi vaatteessa jotain uutta ja ihmeellistä. Värit olisivat myös tervetulleita, sillä iso osa hameistani on, yllätys yllätys, mustia! Yksi näistä puseroista, jonka haluaisin kipeimmin löytää, on kauluspaita. Se saisi olla melko yksinkertainen, ei mikään ihan ihonmyötäinen malli ja siinä saisi olla käärittävät hihat. Se sopisi sekä hameen että housujen kanssa käytettäväksi. Ja haaveilen löytäväni hauskan rusetin sen kaulukseen puettavaksi!

Toinen pulma, joka liittyy sekä hameisiin että mekkoihin on kengät! Kuljen melkein päivittäin farkuissa, koska mulla ei oikeasti ole oikein hameisiin ja mekkoihin sopivia kenkiä. Toki converset käyvät tietyntyyppisten mekkojen kanssa, mutta joskus ne ovat vähän turhan rento valinta. Lily Alen oli alkujaan tunnettu siitä, että hän käytti juhlamekkoja lenkkareiden kanssa, mutta itse en halua tähän pyrkiä. Kenkäkaapissani olisikin nyt siis tilaa yhdelle tai kahdelle kenkäparille, jotka näyttäisivät hyviltä niin liehuvien helmojen kuin kapeiden lahkeidenkin kera.
Siinä sitten muutama pari ihania kenkiä. Päätavoite olisi löytää mukavat herrainkengät, jotka olisi tehty pehmeästä nahasta ja joilla jaksaisi kävellä koko pitkän päivän ilman rakkoja ja hiertymiä. Toiset haaveiden kengät olisivat korolliset nauhakengät, korkoa saisi olla sopivasti, mielellään joku viitisen senttiä, että niilläkin jaksaisi kävellä pitkään. Ja koron tulisi olla tukeva, eli ei mitään hammastikku-korkoja, kiitos! Kiilakorko ei olisi paha vaihtoehto. Ja kolmas haaveiden pari olisi vielä nilkkurit, joissa saisi olla vähän vartta. Enkä ole niitä täydellisiä prätkäbuutsejakaan unohtanut... Maailmassa on liikaa ihania kenkiä ja mun budjetissa ei ole tarpeeksi tilaa kaikille niille. Voi surku.

Tuollaisia olisi siis kevään ostoslistalla. Pari toimivaa paitaa ja kenkiä. Nyt yritän tosissani vastustaa niiden mekkojen ostoa ja keskittyä löytämään yläosia hameille ja housuille!

kuvat net-a-porter

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti