tiistai 27. syyskuuta 2011

Syksyisiä ajatuksiaKaikki kaverini ja tuttuni tuntuvat valittavan sitä, että iltaisin jo ihan(an) pimeää ja aamuisin kun herää joutuu kävelemään/ajamaan töihin/kouluun pimeässä. Toki se aika vuodesta, kun pimeää on kun lähtee aamulla kouluun ja illalla pääsee koulusta, vaatii veronsa, mutta itse silti pääsääntöisesti nautin siitä, että illat pimenevät pikkuhiljaa ja ilma viilenee ja raikastuu. Viime viikonloppuna saimme kavereiden kanssa nauttia kauniista syksyilmasta ja mikä parasta näimme henkeäsalpaavan kauniin tähtitaivaan, jossa näkyi kaikki niin kirkkaasti, etten ole ikinä nähnyt mitään niin upeaa. Vielä kun neljä tähdenlentoa suhahti ylitsemme olin aivan haltioissani.

Juuri tuollaiset pienet asiat tuovat valoa pimeään syksyyn. Minusta on ihanaa sytytellä kynttilöitä ja lämmitellä takkatulen ääressä vilttiin kääriytyneenä. Syksy tuntuu yleensä myös ihanan turvalliselta, koska se tietää paluuta rutiineihin siihen, että kello soi joka aamu kuudelta, arkipäiville on jotain fiksua ohjelmaa ja illat täytyy yrittää hyödyntää parhaalla mahdollisella tavalla. Toki syksy voi tuoda eteen myös jotain aivan uutta, kuten nyt kun aloitin uuden koulun ja sitä piti tietenkin jännittää vatsa täynnä perhosia.

Koulu on alkanut ihan mukavasti, silti olin niin onnellinen ja omassa elementissäni edellisessä koulussani, ettei tämä oli vielä sille tasolle yltänyt. Ehkä se tunne tulee pikkuhiljaa. Olen oikein onnellinen, että pääsin tuonne kouluun, mutta nyt tuntuu, että hommaa on niin suuresti, että kädet ja aika loppuvat kesken. Muutenkin on vähän alkukankeutta havaittavissa... Toivon kuitenkin, että saan itseäni niskasta kiinni ja hommat hoitumaan, sillä kun hommat alkavat kasaantua, tulee sellainen stressi mitä on vaikea hallita. Tein hetki sitten itselleni tehtävälistan, jonka avulla yritän saada hommat tehtyä tietyn aikataulun mukaan. En ymmärrä miten joillain tuntuu olevan aikaa kolmeen työhön, kolmeen harrastukseen ja heille jää vielä aikaa tavata ystäviään ja perhettään. Ehkä näillä ihmisillä on vain kolme ylimääräistä kättä, viisi ylimääräistä tuntia tai sitten heidät on kloonattu... Tai ehkä he vain alkavat hommiin vähän tehokkaammin ja aikaisemmin kuin minä.

Huomenna olisi tarkoitus palata kouluun, parin sairaana vietetyn päivän jälkeen, joten toivottavasti hommat alkavat luistaa vähän ripeämmin kuin tähän mennessä... Koulussa olisi nimittäin hommana ainakin teatterityötapaharjoitusta, vedospukua ja raskausmahaa :D Kotona täytyy tehdä mummille jakku, kaverille talvatakki, yhdelle tutulle parit housut ja äidille muutama juttu. Itsellekin olisi tietty ihan hauskaa välillä keretä tekemään jotain ;) Kun saisi ne pari extratuntia päivään ja vielä sellaisen draivin päälle, että hommat hoituisivat kuin itsestään.

Nyt voisi kuitenkin hetken nauttia ihanan pimeästä taivaasta ja katsella telkkaria vilttiin kääriytyneenä :)

Translation: Almost everybody seems to hate the darkness that comes with fall. But I am not one of them because I think there is that certain feeling in dark evenings when you can wrap yourself in a blanket and light some candles and stare at the fire in the fireplace. And when it is dark you can also see the stars! I saw one of the most beautiful starry sky last weekend. I also saw four shooting stars!

I really love autumn, even when I'm completely stressed over my school stuff. I think I'm going to need some extra hands and couple of extra hours to my day, so I can get everything done in time. Don't get me wrong I'm happy to be in school, but I just have some difficulties to get myself motivated...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti