torstai 31. joulukuuta 2009

Vuoden 2009 parhaat palat

Vuosi vetelee viimeisiään, joten ajattelin vähän muistella tätä vuotta 2009, ennen kuin on aika taas avata uusi kalenteri ja odotella mitä uusi vuosi tuo tullessaan. Aloitetaan vaikka tarkistelemalla, miten viime vuoden uudenvuoden lupaukset ovat toteutuneet:
 • Ompele enemmän: Koulussa tuli opittua ainakin miesten paidan teko ja housujen ompelu. Omiakin ompeluprojekteja on ollut muutamia, kuten minun ja äidin mekot, iskälle housut, äidille parit paidat... Enemmänkin olisi voinut ommella, mutta nyt kun saimme saumurin, niin ehkä ompelu hommat vähän helpottuvat kun saa saumatkin nätisti siistittyä ja trikoopaitoihin helpot tasosaumat. Joulukuussa olen päässyt hyvin ompelemaan kun olen ollut harjoittelussa ompelimossa.
 • Hanki uusi harrastus: Sain kaksikin uutta harrastusta. Aloin opiskelemaan ranskaa ja kävin kokeilemassa step-jumppaa, joka on oikein mukavan hikistä puuhaa. Nämä molemmat tulevat jatkum aan myös ensi vuonna, jolloin aloitan ystäväni kanssa myös tauolla olleen Bailatinon uudelleen.
 • Lue enemmän kirjoja: Tämä ei ehkä onnistunut niin hyvin kuin toivoin. Olen kyllä lukenut kirjoja, mutta en sen enempää kuin yleensäkään. Potterit tuli kahlattua uudelleen läpi ja twilight-saagaa on tullut lueskeltua, mutta aika minimiin tuo kirjojen lukeminen on jäänyt.
 • Panosta enemmän pukeutumiseen: Hmm. Olenko panostanut enemmän? En tiedä siitä, mutta oma tyyli on kyllä selviintynyt ja virheostoksia tulee tehtyä entistä vähemmän. Vaatekaappi on myös tullut käytyä läpi ja vanhat vaatteet odottavat kirpputorille vientiä. Olen myös alkanut kiinnittää enemmän huomiota vaatteiden materiaaleihin ja laatuun. Eli parempaan suuntaan ollaan menossa, vaikka kehitettävää kyllä löytyy vielä.
 • Hanki työpaikka: Tämän kanssa ei käynyt kovin hyvin. Kesätöitä ei ollut juuri nimeksikään eikä muitakaan työpaikkoja ole herunut. Nyt tammikuussa pitää taas todenteolla keskittyä kesätyöpaikan hakuun, sillä raha tulisi todella tarpeeseen!
 • Laihduta: Tässä onnistuin, vaikka loppuvuoden paino on junnannut paikallaan. Sain kuitenkin pudotettua noin 12.5kg tänä vuonna ja olen siihen oikein tyytyväinen.
 • Nauti elämästä: Minusta vuosi on ollut oikein onnistunut ja varsinkin kesä oli oikein ihanaa aikaa kun oli paljon vapaata ja sai nauttia kavereiden ja perheen seurasta. Mukavia reissuja tuli tehtyä ja ihania muistoja jäi pääkopan syövereihin.

Tuollaisia lupauksia tuli siis viime vuonna annettua ja pitihän sitä ensi vuodellekin jotain lupailla.:

 • Laihduta: Tämä on se ainainen lupaus minkä teen, mutta nyt toivon, että pääsen ensi vuonna siihen kuntoon, ettei minun enää tarvitse laihduttaa vaan keskittyä pitämään paino saavutetuissa lukemissa. Tavoite painooni on vielä matkaa, mutta uskon pystyväni siihen kun oikein ryhdistäydyn. Tammikuussa aloitan karkkilakon, joka kestää vähintään kolme kuukautta, mieluummin kesään asti.
 • Liiku enemmän: Tämä tukee tuota ensimmäistä lupaustani. Koko joulukuu on mennyt aikalailla kotona kököttäen, kun tein valoryijyprojektiani hiki hatussa valmiiksi. Jumpan aloitan pikimmiten ja lenkkeilykin pitäisi saada taas käyntiin. Ja heti kun se Bailatino alkaa vuoden alussa niin sinnekin pitää suunnata.
 • Ompele, ompele, ompele: En voi oppia hyväksi ompelijaksi, jos en harjoittele. Isompia projekteja onkin luvassa, kun teen itselleni, siskolleni ja varmaan äidillekin juhlapuvut isän 50-vuotisjuhliin. Ja koulussa on luvassa keväällä ainakin liivi- ja takki-/jakku-kurssit. Eli innolla odottelen viimeistä jaksoa, jolloin pääsisi tekemään tuota takkia. Lisäksi kotona odottelee vuosi kankaita, jotka odottavat käyttöön ottoa.
 • Opiskele ranskaa ahkerasti: Joulukuussa on tuo ranskan opiskelu jäänyt vähäiseksi, kun tunnit loppuivat jo marraskuussa ja jotenkin se omaehtoinen opiskelu on jäänyt nollaan. Aikomus on ollut hyvä, muttei läheskään riittävä. Heti tammikuussa tartun kirjaan ja alan opiskella ahkerammin.
 • Hommaa kesätyö: Tämä on pakko saada, joten nyt vain selaamaan mol.fi:tä läpi ja viemään hakemuksia eri työpaikkoihin.
 • Blogaa ahkerammin: Viime aikoina innostus on ollut vähän laimeaa, mutta nyt tahdon taas herätellä rakkaan harrastukseni uudelleen henkiin.
 • Nauti elämästä.

Tuollaista siis luvassa ensi vuodelle. Olisi ollut lisääkin, mutta päätin jättää ne vähemmän tärkeiksi, koska noissakin on jo tarpeeksi pidettävää.

Noh, entäs sitten vuoden 2009-parhaat palat?

 • Paras matka: Pariisihan se oli tottakai. Rakastuin kaupunkiin silmittömästi ja siitä tuo ranskan opiskeluinnostuskin sitten alkoi. Kyseiseen kaupunkiin pitää vielä päästä toistekin, toki rankaa olisi hienoa päästä muutenkin kiertelemään.

 • Kesällä pääsin ystävien kanssa mökkeilemään omalle mökillemme. Oli hauskaa kalastaa, veneillä, tehdä hyvää ruokaa, nauttia hyvästä seurasta, uida, kuunnella kun ystävät lukivat Potteria ääneen laiturilla... Syksymmällä kävimme myös mökkeilemässä vuokramökillä ja siellä oli myös todella hulvatonta, vaikka ruoka melkein loppui kesken kun viimeisenä päivänä ei enää ollut oikein mitään ruokaa aamupalaksi saati sitten lounaaksi. Syötiin sitten aurinkokuivattuja tomaatteja suoraan purkista.
 • Pyöräretki ystävien kanssa. Käytiin kesällä myös seikkailemassa vanhan kotini lähistöllä ja eräällä uimarannalla. Ystävällä kärvähtivät käsivarret ja vettä tuli juotua ihan liian vähän, takapuoli tuli kipeäksi ja oli pelottavaa ajella niin lähellä autoja, mutta reissu oli aivan loistava ja toivottavasti ensi kesänä mennään uudelleen!
 • Jalkapallo-otteluita kävin katsomassa jopa kaksin kappalein. Suomi-Venäjä ja Suomi-Wales ottelut olivat molemmat aivan loistavia kokemuksia ja nyt odotan innolla ensi kesän mm-otteluita.
 • Enriquen konsertti. Täällä kävin ystäväni kanssa ja oi, että kun se mies laulaa ihanasti. Tunnelma konsertissa oli aivan loistava ja musiikki oli ihanaa. Toivottavasti Enrique tulee pian konsertoimaan Helsinkiin uudelleen!
... Vuoteen mahtui paljon ihania hetkiä ja toivottavasti ensi vuosi tuo lisää mukavia muistoja tullessaan...

Nyt toivotan kaikille ihanaa ja yllätyksellistä uutta vuotta 2010!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti