keskiviikko 3. helmikuuta 2010

Hyytävä helmikuu ja kangasostoksia

Helmikuu on jo aluillaan ja kevättä kohden ollaan menossa, jesh! Ulkona on lauhtunut ja aurinko paistaa kauniisti. Lupauksia keväästä! Jotain talvista on silti vielä tulossa, nimittäin viimeisessä jaksossa meillä on takki/jakku-kurssi koulussa ja jo kauan sitten päätin tehdä villankangastakin talvea varten. Omistan yhden sinisen villakangastakin, mutta sen lisäksi haaveilen mustasta/tumman harmaasta versiosta, jossa on kiva leikkaus ja jotain extraa. Tänään koulullamme piipahti kankaiden tukkumyyjä ruotsista ja siinä kangasnäytteitä selaillessa törmäsin varsin tavalliseen, mutta myös juuri oikeaa sävyä olevaan harmaaseen villakankaaseen. Otin näytteen kainaloon ja jatkoin selailua. Myöhemmin törmäsin vielä aivan täydelliseen pinkkiin/fuksianpunaiseen silkki-puuvilla sekoitekankaaseen, jota oli myös pakko ostaa. Nyt on siis kangasta sekä talvitakkia varten, että jotain ihanaa mekkoa ajatellen. Nyt ajattelin vähän pistää inspiraatiota villakangastakkia ajatellen:


Tässä Miu Miun takissa on kiva leikkaus. Tykkään kaksirivisestä napituksesta, kun se on noin lyhyellä matkalla. Helman kaareva leikkaus miellyttää ja kaulus on sievä. Tykkään myös vyöstä. Tilasin kangasta 3m, koska en ollut varma kuinka paljon sitä menee ja en vielä ole varma ihan millaisen takin aion tehdä. Nyt siis pitää sitten elää sen mukaan, että kangasta on se 3m ja suunnitella vaate niin, että se riittää.

Tämä See by Chloén takki on oikein söpö. Mallissa tykkään tyttömäisestä kauluksesta ja hauskoista taskuista. Oman takkini haluan kyllä vähän pidempänä ja siinä voisi olla kiva pitää vyötä vyötäröllä. Taskut on must, sillä rakastan suuria taskuja, joihin voi tunkea puoli omaisuutta tai pitää käsiä kun hanskat ovat unohtuneet kotiin.Juicy Couturelta löytyi myös oikein kehityskelpoinen yksilö. Yksirivinen napitus, laskokset ja hihojen napitus näyttävät oikein kivoilta ja vyötärölle voisi oikein hyvin vielä sujauttaa vyön. Toisaalta takki on kovin tyttömäinen, enkä ehkä ihan näin neitimäistä takkia halua itselleni tehdä.

Stella McCartneyn takki on muuten täydellinen, mutta pituutta jää uupumaan ja reilusti. Tahdon takin, joka ulottuu vähän polvien yläpuolelle tai puoleen reiteen. Tästä mallista saisi kyllä hyvinkin helposti väsättyä pitkän version. Kaksirivisen napituksen jättäisin ehkä kuitenkin "lyhyeksi" ja takkiin voisi sitten vaikka tehdä piilonapitukset esim. neppareilla. Pystykaulus on myös hauska valinta ja nuo läppätaskut ovat ihastuttavat.

En tiedä menisikö tämä jo liikaa jakun puolelle malliltaan. Tälläinenkin voisi kuitenkin olla inspiraationa, kunhan vain pidentäisi helmaa ja lisäisi ehkä pari nappia eteen. Takana voisi olla ehkä pari laskosta. Tykkäisin muutenkin että takki olisi ehkä hieman "löysä" ja sen voisi sitten vyöllä kuroa kasaan vyötäisille. Tai sitten olisi kaunista jos takki olisi takaa pitenevä ja pyöristetty.

Ääh, aivan liikaa valinnanvaraa! Mutta seurailen tilanteen kehitystä. Ehkä etsin myös inspiraatiota sille silkkikankaalle kunhan ehdin. Ja juhlapukuakin pitäisi alkaa todenteolla tekemään, malli ja kangas ovat valmiina, nyt puuttuu vain kaavat ja aherrus!

kuvat net-a-porter.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti