torstai 7. heinäkuuta 2011

Haute Couture Fall 2011 part2

 


Hehkutan luultavasti jokaisessa Elie Saabista kirjoittamassani tekstissä sitä kuinka se mies vain osaa tehdä niin lumoavia pukuja, että naiset tuntevat itsensä aivan varmasti kauniiksi ne yllään. Elie Saab on yksi niistä suunnittelijoista, joiden Haute Couture näytöksen katson aina vaikka muita en jaksaisikaan tarkistaa. Teki todella tiukkaa jättää osa 41:stä upeampaakin upeammasta mekosta pois tästä postauksesta, koska jokainen oli niin täydellinen, että olisi kaivannut esittelyä. Nämä mekot olivat vain niin tyrmääviä, hehkeitä, herkkiä, naisellisia, kauniita, näyttäviä, dramaattisia, lumoavia ja taivaallisia, että ne jäävät päähäni leijumaan pitkäksi aikaa. Kankaat, kirjailut, hulmuavat helmat, pitsit, röyhelöt ja laskokset - kaikki niin täydellisen sulassa sovussa keskenään.

Mitä saamme kun Gallianon tilalle Diorin suunnittelijaksi laitetaan Bill Gayten Gallianon uskottu taustavoima? Nähtävästi purkkaa ja muita namuja. Ensimmäinen ajatus mikä minulle tuli kun katsoin tämän näytöksen kuvat läpi oli "klovni purkkapallo päässään". Värit olivat ainakin hyvin herkullisen pastelliset ja hauskoja printtejä oli moneen junaan. Mukaan mahtui myös pari seitkytluvun hippityttöä sekä kuu-ukko akka ja muutama upea iltapuku. Muoti on hauskaa ja sitä ei tarvitse ottaa aina niin vakavasti, mallisto oli hauska ja iloinen, mutta koska Christian Dior on minulle melko pyhä asia, toivon että tulevaisuudessa näemme myös jotain muuta kuin purkkaa ja ilmapalloja. Olen edelleen tyrmistynyt Gallianon tempusta ja hänen ansaituista potkuistaan, mutta silti epäilen onko häntä mitenkään mahdollista korvata? Hänen glitter-bootsinsa on vaikea täyttää, sen verran tarunhohtoinen suunnittelija hän on.


Chanel ei ole ikinä ollut suurin suosikkina Haute Couture näytöksistä. Ihailen toki Karl Lagerfeldin työtä, mutta itse pidän siitä yleensä enemmän valmisvaatteiden puolella. Chanelin mallistoista löytyy tottakai aina versio siitä klassisesta tweed puvusta, vähän erilaisia leikkauksia, yksityiskohtia ja kankaita varioiden. Suurin osa iltapuvuista oli minun mieleeni ihan liian kummallisia, mutta muutama kaunis yksilö löytyi kuitenkin joukosta. Hauska oli myös nähdä vähän kirkasta pinkkiä mustan ja muiden tummien värien seassa.


Bouchra Jarrarin nimi on niin haasta, ettei ihme jos se ei oikein jää mieleen. Muotiväelle tämä mallisto jäi silti varmasti hautumaan päähän, koska se poikkesi niin suunnattomasti kaikista muista mallistoista. Vaikka erityisesti odotan Couture näytöksiltä Elie Saab tyylistä glamouria ja tyrmäävän upeita iltapukuja, niin tämä oli virkistävän arkista. Ensimmäisen kuvan sininen mekko on kaikessa yksinkertaisuudessaan jumalainen. Tuo väri, leikkaus ja muutama erivärinen kaistale ovat kaikki aivan täydellisiä. Less is more... kuten kaikki tietävät. Eipä tuossa toiseksi viimeisen kuvan pikkumustassakaan ole mitään vikaa...

Giorgio Armani oli selvästi hakenut inspiraationsa geishoilta. Nykyajan bisnesnaisen jakkupuku oli saanut kirsikankukissa kukoistavan kankaan koristuksekseen. Armani ei myöskään kuulu suurimpiin idoleihini, vaikka hänenkin töitään arvostan. Jokin tässä mallistossa kuitenkin sai minut pauloihinsa, ehkä se on se kutkuttava geishojen salaperäisyys tai heidän erikoinen kauneutensa, joka välittyi myös mallistosta.


Anne Valérie Hash on näistä hieman tuntemattomammista nimistä jo vähän tutumpi tapaus. Hänen tämän syksyinen mallistonsa on yksinkertainen, yksityiskohdilla kikkailematon ja vähäeleinen. Jotain noissa vaatteissa kuitenkin on, joka vangitsee katseen vähän pidemmäksi aikaa. Vaatteet ovat moderneja ja näyttävät olevan hieman ristiriidassa taustalla koreilevan vanhan rakennuksen seinien kanssa.Alexis Mabillen malliston ensimmäisen kuvan nähdessäni ajattelin, että "jesh, tämä lupaa hyvää". Ja niinhän se tekikin. Mallistossa oli upeita iltapukuja ja muutama muu mekko, jotka muistuttivat minua kovasti eläimistä. Yksi mekko näytti hyvin korppimaiselta, toinen asu oli selvästi käyttänyt kettua liiankin todellisesti inspiraationaan, yhdessä mekossa oli kovin karhumaiset kourat... Kovin eläimellistä menoa oli siis Mabillen näytöksessä, mutta ei yhtään huonompi inspiraation lähde... Upeaa työtä!

Siinä olivat tämän syksyn Haute Couture mallistot!

Translation: Here are more pictures from Haute Couture shows, enjoy! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti