lauantai 23. heinäkuuta 2011

Kauluspaidan himo


En ole ikinä ollut kauluspaita-ihmisiä. Viihdyn parhaiten löysissä t-paidoissa ja topeissa, jotka on yleensä valmistettu joustavasta materiaalista. Olen aina yhdistänyt kauluspaidat bisnes-lookkiin, joka on virtaviivaisen huoliteltu ja täydellisen klassinen ja kontrolloitu. Parisen vuotta olen kuitenkin huomannut miettiväni josko kauluspaidasta saisi toimivan osan vaatekaappiini. Jos siitä saisi yhdistettyä rennon asun, jossa jopa minä viihtyisin vaikka karsastan perinteistä kauluspaita-jakkupuku-tyyliä.Kauluspaidassa saisi olla väljä leikkaus mieluiten ilman mitään muotolaskoksia. Olen liian usein kokeillut kittanoita kauluspaitoja, jotka ovat joko a) liian lyhyitä b) liian pieniä rintojen kohdalta, vaikka pusero muuten sopiva olisikin c) liian värikkäitä. Pitäisi siis vain turvallisesti pysyä siinä valkoisessa, kun kokeilemani raidalliset, vaaleansiniset ja kukalliset ovat olleet ihan väärän oloisia. Hihat saisivat olla joko helposti käärittävät tai lyhyet, sillä pitkähihaisena tunnen kauluspaidan olevan liian virallinen. Hihojen kääriminen rentouttaa tuon puseron silmänräpäyksessä.Vaikka yleensä kaipaan vaatteiltani jotain pientä jujua, niin tämä vaatekappale saisi ehkä olla ihan pelkistetty. En tiedä haluaisinko siinä olevan taskuja, luultavasti en. Röyhelöt ovat ehdoton ei.

Yhdistäisin puseron mahdollisimman rennosti revittyihin farkkuihin ja converseihin tai koulutyttömäisesti hameeseen, neuleeseen ja rutattuihin sukkiin. Hame saisi kuitenkin olla tarpeeksi kaukana perinteisestä mustan jakkupuvun alaosasta. Se saisi olla mieluiten a-linjainen ja ehkä jopa midi-mittainen, vaikka tälläiselle pätkälle tuo helmanmitta ei ainakaan lisäsenttejä suo.

Translation: I have always that this kind of blouse belongs only to business-people. Nowadays I'm starting to like this piece of clothing and could also imagine wearing one. I would have to dress it down with a pair of ripped jeans and converse-shoes or wear it with an a-line skirt and a cute knit and socks. I hope I will find the perfect blouse soon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti