torstai 22. joulukuuta 2011

Hatut, pipot, lippikset ja stetsonit


Isot, leveä lieriset hatut ovat jo pitkään olleet muotimaailman lemmikkien kovassa käytössä ja minäkin haluan päästä osaksi tätä hypetystä.

Haaveilen välillä menneistä ajoista, siitä kun miehet pukeutuivat tyylikkäästi tummaan pukuun ja hattuun, jonka he kohteliaasti ottivat sisällä pois päästään tai nostivat ystävilleen tervehdykseksi. Yläasteella "räppäri-lippalakit" olivat poikien kovassa suosiossa, mutta nykyään hattuja näkee hyvin vähän ainakaan tällä meidän kylällä.

Toisaalta turha minun on heitä moittia, kun omassa päässäni näkyy vain pipo ja sekin vain talvipakkasilla. Pipot ovat toki usein hellyyttäviä ja ennenkaikkea käytönnöllisiä, mutta olisi mukavaa nähdä vähän erityylisiäkin päähineitä ja asuja, joissa hattua käytetään kuin mitä tahansa asustetta.

Olin erityisen onnellinen viimekesänä kun löysin itselleni olkihatun, pitkän etsimisen jälkeen. Omistan nimittäin senverran suuren pään, että varsinkaan naisten hatut eivät yleensä mene päähäni. Yllätys yllätys tämä löytämäni olkihattu olikin sieltä miesten puolelta, mutta eipä sillä välinä kun se oli juuri sellainen kuin olin etsinyt. Miesten hattuvalikoima on kuitenkin suppeampi kuin naisten, joten siksi toivoisin, että saisin suuren nuppini ängettyä vielä joskus johonkin vähän naisellisempaan versioon. Onneksi tällä hetkellä haaveilemani hatut kuitenkin ovat sellaisia, että ne on aika helppo löytää myös sieltä miesten puolelta.


Keräsin kollaasiin muutaman sellaisen hatun minkä tahtoisin - kyllä, myös karvalakin. Huopahattu on kuitenkin se ykkös päähine mistä haaveilen. Mieluiten ehkä vielä viininpunaisena... Tai tumman harmaana tai sinisenä, vaikka musta tietysti olisi se helpoin vaihtoehto. Kuvan alimmat karvalakitkin ovat aivan täydellisiä!Juhlahatut ovat tietysti vielä asia erikseen. Ja ehkä joku siro höyhenillä täydennetty pikkuhattu olisi hauska lisä juhlamekon kaveriksi. Juhlahattujakaan nimittäin ei kovin useasti nykyään näe, edes häissä, vaikka se olisikin mainio tilaisuus vähän vetää överiksi ja hassutella hatuilla. Täytyy tyytyä katselemaan kuninkaallisia häitä, joissa sitten löytyykin vaikka minkälaista härpäkettä.


Ja ah, miehet ja hatut ovat mitä paras yhdistelmä!


Ehkä sitä joku kiva lätsä löytyy joulun jälkeisistä alennusmyynneistä... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti