lauantai 2. tammikuuta 2010

Ostoslista vuodelle 2010

Kun mietin lupauksiani tälle vuodelle, niin lisäisin listaan vielä yhden tärkeän lupauksen. Nimittäin lupaan harkita ostoksiani tarkkaan ja hankkia vain vaatteita, joita rakastan. En osta enää niitä "ihan kivoja"-vaatteita, jotka vievät tilaa niiltä täydellisiltä luomuksilta ja jotka eivät aiheuta sydämentykytyksiä kun kaivan ne vaatekaapista. Eli tänä vuonna ostan vain niitä minulle luotuja vaatteita, joita ilman en voi elää.

Ja tämän vuoden ostoslista:
 • Jakku. Se täydellinen musta tai harmaa jakku, jossa on käärittävät hihat ja hitusen tavallista pidempi malli. Jakku saisi myös olla hieman oversized-mallinen. Olkapäiltä takin pitäisi kuitenkin istua täydellisesti. Mieluiten ottaisin tietysti sekä mustan että harmaan version jakusta.
 • Ruutupaita. Kauluksellinen ruutupaita on pyörinyt mieleni sopukoissa jo hyvän aikaa. Etsin tämän päiväisellä alennusmyyntikierroksella hyvää, mutta joko malli tai ruudut olivat pielessä. Ruudut saisivat olla punertavat, hihat käärittävät ja edessä tietysti napit.
 • Nahkahame. Omistan yhden nahkahameen, jonka pääsen nyt nahkaneulan ansiosta lyhentämään, mutta kaipaisin sen rinnalle vielä toista yksinkertaisempaa hametta. Nykyinen hame on tehty paloista, joten seuraava saisi olla perinteisempi. Lyhyt malli, mieluusti taskuilla ja vetoketjulla varustettu versio.
 • Farkkuhame. Omistan myös yhden tälläisen hamosen, mutta sen olen tehnyt itse liian isoista farkuista, joten kun löydän paremman version heitän sen menemään. Malli saisi tässäkin olla simppeli, lyhyt ja perus-sinisestä denimistä tehty. Taskut ovat must!
 • Farkkupaita. Samoin kuin se ruudullinen paita tämä saisi olla kauluksellinen, napitettava ja hihat pitäisi saada käärittyä ylös. Pituus saisi olla lantiolle, muttei kuitenkaan tunika mittainen.
 • Neuletakkeja. Ohuita, pitkiä ja lyhyitä. Mustana, harmaana, punaisena, sinisenä ja violettina. Kaikki neuletakkini ovat järkyttävän kamalassa kunnossa, joten nyt olisi todellakin tarvetta satsata laadukkaisiin ja pitkäikäisiin neuleisiin, jotka sopivat niin talveen kuin kesäänkin.
 • Parka. Omistan usean kevät/syksy takin, mutta kokoelmastani uupuu vielä hyvä parka. Tämä saisi olla vihreä ja ruttuinen. Kaipaisin parkaa antamaan asennetta rennoille trikoo-mekoille ja farkuille. En oikein osaa kuvailla millainen parka olisi täydellinen, mutta tiedän kun se täydellinen yksilö osuu silmään.
 • Converset. Valkoiset tossuni ovat palvelleet hyvin, mutta ne olisi nyt aika korvata uusilla. Tällä kertaa tahdon mustat, mutten osaa päättää ottaisinko ne varrella vai ilman. Nahkaiset tossut kiinnostaisivat myös.
 • Värikäs nahkalaukku. Omistan kasan laukkuja, mutta yksikään niistä ei ole värikäs. Jotain sinistä, punaista tai violettia ottaisin mieluusti laukkukokoelmaani. Mieluusti kaikkia näistä. Ja isohkoja laukkuja, sellaisia mihin saa kaiken tärkeän, muttei niin paljon kamaa, ettei sitä jaksa kantaa. Ja mieluusti sellainen, missä olisi sekä pitkä hihna että yksi tai kaksi lyhyempää.
 • Trenssi. Lahjoitin ainokaisen trenssini äidilleni ja nyt pitäisi löytää sille korvaaja. Mieluiten ehkä yksirivisellä napituksella, vyöllä ja puoleen reiteen ulottuvalla helmalla varustettuna. Ja värinä tietenkin se klassinen beige.
 • Pilotti-lasit. Rakas aurinkolasikokoelmani huutaa tätä klassikkomallia!
 • Kenkiä. Rakkauteni kenkiin jatkuu voimakkaana ja toivottavasti saan kasvatettua kenkä kokoelmaani parilla täydellisellä parilla. Ne Hai-saappaat olisi myös käytönnölliset hommata, punaisina kiitos! Lisäksi haaveissa on täydelliset mustat prätkäsaappaat, nauhalliset ja korolliset herrainkengät ja hyvät sandaalit.

Aika paljon kaikkea tuli mieleen ja vielä moni juttu jäi pois, mutta aion hommata noita pikkuhiljaa ja ajan kanssa. Harkitsen ostoksia ja yritän löytää mahdollisimman laadukkaita versioita.

P.S. Vaihdoin blogin nimeä. Olen ennenkin blogannut Muotioikku-nimisessä blogissa ja koska ikävä kasvoi niin suureksi, niin päätin ottaa nimen takaisin käyttöön.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti