maanantai 11. tammikuuta 2010

Talven jälkeen...

Viikonlopun shoppailureissu meni paremmin kuin hyvin. Äidin ja pikkusiskon kanssa aika sujui mukavasti ja löytöjäkin kertyi kasseihin aikamoinen määrä. Löysin mm. farkut, neuleen ja Sen Täydellisen jakun, mistä olen haaveillut. Yksi t-paita ja tunikakin saivat luvan asettua vaateekaappiini. Yritin ottaa valokuvia löydöistäni, mutta koska valoa ei tunnu edes päivällä olevan tarpeeksi, niin odottelen parempia päiviä kuvaamiseen. Ehkä teen sen ensi viikonloppuna pihalla, jos valoa riittäisi paremmin.
Kun valokuvaaminen jäi niin lyhyeksi, niin päädyin selailemaan ensi kevään ja kesän mallistoja style.comista. Heti uudenvuoden jälkeen alkaa malttamaton kevään odotus, joka kasvaa sietämättömäksi yleensä joskus helmikuun puolessa välissä. Kevät kuuluu ehdottomasti vuoden parhaaseen aikaan enkä jaksa odottaa, että turvottavat talvivaatteet, pipot, kuumat hanskat ja villasukat voi jättää huoletta kotiin. Kaipaan väljempää pukeutumista ja sitä että vaihtoehtoja on enemmän, kun ei tarvitse ensimmäisenä miettiä miten estää syväjäätyminen kauppareissulla. Rakastan sitä kun luonto herää eloon, aurinko alkaa lämmittää selkää ja lumen alta työntyy esiin vihreää ruohoa ja krookuksia. Yleensäkin se fiilis kun pimeän talven jälkeen näkee taas auringon piristää mahdottomasti!

Näin tammikuun alussa on ehkä vielä liian aikaista haaveilla keväisestä säästä, mutta onneksi muoti on aina edellä ja nyt voi jo ihastella tulevan sesongin trendejä ja ihanimpia muotiluomuksia.

Keväällä iskee lähes aina kaipuu väreihin, raitoihin, rentoihin leikkauksiin ja hulmuaviin helmoihin. Värit vaalenevat ja olo muuttuu rennommaksi. Viileä kevät tuuli takaa kuitenkin vielä sen, että voi käyttää sitä rakasta nahkatakkia ja pukea ne ihanimmat farkut ylle. Minusta tuntuu, että kaipaamani kevät puvusto alkaa jo hahmottua. Haluan yhdistää rennon jakkuni farkkuun, oli se sitten housujen, shortsien, paidan tai hameen muodossa. Farkkupaidan voin välillä vaihtaa ruutupaitaan tai valkoiseen hihattomaan toppiin ja alaosassa voin vaihdella farkun lisäksi nahkahametta, pinkkiä mokkahametta(jonka löysin kirpparilta ja jota rakasta) tai voin pukea jakun mekon seuraksi.
Albert Kriemler loi Akris-merkille täydellisen kevät malliston. Mallit kävelivät catwalkilla ihanissa henkäyksen ohuissa sifonkimekoissa, herkissä harmaissa asuissa sekä nahkaisissa luomuksissa, jotka oli myös saatu näyttämään yllättävän keveiltä. Herra Kriemler oli saanut jopa ruskean näyttämään hyvältä. Yleensä en ole ruskean ystävä pukeutumisessani, mutta hieman punertava ruskea mekko olisi oiva valinta niille päiville kun musta tuntuu liian mustalta. Ihastelin myös koko harmaata asua, jossa eri harmaan sävyjä oltiin kerrostettu mallin ylle rauhalliseksi ja toimivaksi kokonaisuudeksi. Suuret laukut ja platform-korkkarit viimeistelivät kauniit asut.

Jatkan kevään muodin tarkkailua pikkuhiljaa... Mallisto kerrallaan.

2 kommenttia:

 1. Rakastan tota ruskeanpunasta (vai onks toi ruskee)
  mekkoa. siis toi väri on ihan mahtava ! Oikeestaan, näissä kaikissa on mahtavat värit. Aah, noi harmaat värit tossa toka vikassa!

  Oon ihan rakastunu tän kevään muotiin ! Parhaat näytökset mielestäni olivat Pradan ja Alexander Wangin. Outoo miettii, et noin kuukauden päästä näytetään jo syksyn mallistot.. mä en oo edes saanu vielä tarpeeks näistä kevään mallistoista !

  VastaaPoista
 2. Toi punaruskea mekko on kyllä upean värinen, vaikka en yleensä edes kovin ruskeasta välitä :)
  Mulla on vielä kevään mallistojen selailu pahasti kesken, vaikka ne syksynkin mallistot näytetään jo kohta :D Mutta ehkä se on ihan hyvä keskittyä aina yhteen sesonkiin kerrallaan :)

  VastaaPoista