keskiviikko 19. tammikuuta 2011

"Oisko tätä mustana?"

Olen tehnyt pientä observointia koulussa ja huomannut, että ihmiset käyttävät oikeasti äärimmäisen vähän värikkäitä vaatteita. Mustaa, harmaata ja tummansinistä näkyy, onnekkaassa tapauksessa ehkä tumman ruskeaa. Missä ovat kaikki värit? Punaiset, vihreät, siniset, keltaiset...?

Koko porukka on yhtä tummaa massaa, jossa ehkä näkyy pieniä valkoisen pilkahduksia siellä täällä. Kävin vanhoja luokkakuvia läpi ja naureskelin ysiluokan kuvalle, jossa oikean yläkulman kaikki pojat ja yksi tyttö olivat pukeutuneet mustiin ja näin ollen mustaa taustaa vasten näytti, että päät leijuivat ilmassa. Sen sijaan kun katsoin ekanluokan kuvaa, niin siellä vihreät, oranssit, pinkit, punaiset ja kirkkaan siniset värit elivät kaikki sulassa sovussa.


 

En todellakaan ole paras puhumaan värien puolesta, koska itselläni oli tänään päällä, yllätys yllätys, perus siniset farkut ja harmaa neule. Eilen ylläni oli lisää harmaata ja toissapäivänä elelin melkein koko mustissa. Ja kun etsin Helsingissä värillisiä neuleita, huomasin kuitenkin ihastelevani koko ajan harmaita ja mustia neuletakkeja... Wau, kuinka säälittävää. Eihän sille mitään voi, että pidän mustasta ja harmaasta, enkä niistä aio ikinä luopua, mutta nyt minulla on jotenkin kauhea värien kaipuu. Värit ehkä piristäisivät tylsää ja ikävää päivää kun sataa räntää ja kouluun pitää saapastella 15cm loskakerroksessa.

 

Joitain pieniä väripilkkuja kuitenkin näkyy. Eilen luokkatoverillani oli aivan upean värinen, oranssi kaulahuivi ja tänään yhdellä toisella oli ihanan keltainen t-paita. Juuri tuollaista minäkin kaipaisin, jotain joka kirkastaisi päivän lisäksi kasvot. Mustassa ja harmaassa näyttää niin helposti vähän kalpealta ja vaisulta.Ruskea on alkanut miellyttää silmääni enenevissä määrin (vaikkei se ole kovin radikaali muutos mustaan ja tumman harmaaseen). Se olisi vähän pehmeämpi ja lempeämpi väri mustan tilalle ja näyttäisi omassa vaatekaapissani luultavasti aika raikkaalta tuulahdukselta. Erityisesti tahtoisin löytää ruskean neuletakin, mieluiten juuri lantiolle ulottuvana ja oversized-mallisena. Myös ruskean vaaleammat sävyt kiehtovat. Nudea, puuteria ja beigeä lisää, kiitos!

Olen myös etsiskellyt vihreitä housuja jo jonkin aikaa ja metsästys jatkuu edelleen. Ne saisivat olla sellaiset maastonvihreät, eivät kirkkaan tai vaalean vihreät. Housut saisivat olla aika pillit ja niissä voisi olla reisien kohdalla taskut. Tai jotain muuta jujua.

 

Ruskean ja vihreän lisäksi kaipaisin vaatekaappiini enemmän kuviollisia vaatteita. Pienikuosisia mekkoja ja tunikoita. Omistan lähestulkoon pelkästään yksivärisiä vaatteita, joten kukallinen mekko ja abstraktikuvioinen toppi olisivat kivoja piristyksiä. Kuvioissa voisin aloittaa rauhallisesti ja hommata sellaisia vaatteita, joissa on käytetty kahta tai kolmea eri väriä/sävyä.

Erityisesti tahtoisin kuitenkin värikkäitä asusteita. Laukkuja, kenkiä, huiveja, vöitä. Omistan useamman värikkään huivin, mutta ne alkavat olla jo niin nyppyyntyneitä, että olisi aika etsiä niiden tilalle uudet. Laukuissani ei sitten taas ole mitään väriä, kaikki on joko valkoista, mustaa tai harmaata. En omista edes ruskeaa nahkalaukkua, mikä muuten on todella iso puute, joka täytyy korjata pikimmiten. Värikkäitä kenkiä en myöskään pahemmin omista... Ostoslista kasvoi juuri aikalailla.

kuvat stockholm streetstyle, josta myös oli todella vaikea löytyy värikkäitä asuja

2 kommenttia: