torstai 27. tammikuuta 2011

Ostoslistalle: pallopaita

En muista olenko polkadot-paitaa koskaan omistanut, mutta punaisen mekon valkoisilla palloilla ompelin joskus kun kävin kansalaisopistossa opettelemassa ompelua. Tuota mekkoa ei ole tullut suuresti käytettyä, se on nimittäin vähän kehnosti tehty ja nykyään sellaisen tekeminen onnistuisi paljon kätevämmin. Punavalkoinen on toki raikas yhdistelmä, mutta silti pidän enemmän näistä mustavalkoisista pallokankaista. Mieluummin vielä niin, että kankaassa on mustalla pohjalla valkoisia palloja.


Tälläisistä pallokankaista tulee minulle aina eniten mieleen 50-luvun muhkeahelmaiset ja übernaiselliset pallomekot ja lähinnä juuri siinä raikkaassa punavalkoisessa väriyhdistelmässä. Teimmekin koulussa näytöt, joissa oli aiheina 50-luvu, pop-taide tai sarjakuva ja minähän valitsin ehkä sen helpoimman, eli 50-luvun. Löysin eurokankaasta oikein passelia pallokuvoista puuvillakangasta, jossa oli mustia palloja valkoisella pohjalla. Yritin saada helmaan vähän muhkeutta tekemällä laskoksen ja laittamalla vähän röyhelöitä koristeeksi. Essun teema tuli mielestäni oikein hyvin selväksi jo kankaassa, mutta nuo pienet elementit lisäsivät vielä sitä 50-lukulaisuutta.


Entäs miten saisin sen pallopaidan istumaan omaan tyyliini? En pahemmin välitä pukeutua fiftarityylisesti, vaikka sen henkisiä ja tyylisiä ihmisiä ihailenkin kun kadulla/blogeissa/telkkarissa tulee vastaan. Se yltiönaisellisuus ei vain kuulu omaan habitukseeni, joten etsin netistä pari kuvaa joissa pallot on yhdistetty vähemmän naisellisesti. Farkku on oiva valinta pallokuosin kaveriksi, vielä jos se on sopivat väljää ja rentoa, niin aina vain paranee. Ensimmäisen kuvan kesätyyli viehättää omaa tyylisilmääni kaikessa yksinkertaisuudessaan ja rentoudessaan. Tuollainen vähän väljä kauluspaita voisi siis olla kiva, mutta tuntisin oloni ehkä vielä omemmaksi saman tyylisessä paidassa kuin toisessa kuvassa. On se sitten hihaton toppi tai t-paita, niin tuo väljä malli, pituus ja koko asukokonaisuus ovat prikuulleen sitä mistä haaveilen. Tuollaisen puseron voisi kyllä tehdä itsekin, mutta siihen voisi keksiä jotain pientä ekstraa, ehkä pari laskosta tai napitus tai hauskanmalliset hihat...?


Tässä vielä yksi asu, joka on mielestäni oikein hauska. Suuret pallot tuovat mieleeni enemmän sarjakuvat kuin 50-luvun. Mustat nahkashortsit eivät nekään ole yhtään pöllömpi valinta väljän neuleen alaosaksi.

Täytynee pistää pallokuosi korvan taa ja lähteä joko metsästämään kaupoista kivan mallista, väristä ja tuntuista puseroa tai mennä kangaskauppaan ja suunnitella koko pusero itse. Mulla kyllä on vielä sitä punavalkoistapallokangasta vielä vähän... Hmm.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti