lauantai 16. lokakuuta 2010

Kun yksi ei riitä...


Talvi tulikin sitten jo nyt. Ei se lumi sulanutkaan heti, vaikka olin aivan varma, että kun ensimmäiset hiutaleet koskettavat maanpintaa, niin ne sulavat samantien. Toisin kävi. Ulkona on kylmä, lunta sataa kokoajan lisää ja asfaltti on jäässä. Eli aika talviset fiilikset...

Mutta eipä hätää! Sillä palasin Helsingin reissultani kera kahden täydellisen kenkäparin! Nyt ei varpaita palella ja vanhat talvisaappaat saavat vihdoin siirtyä eläkkeelle. Uudet poponi ovat aivan täydellisiä, niissä on kaikki mitä haluan ja tarvitsen. Ja paree ollakin, sillä pulitin molemmista kengistä reilut 100€, eli lompakko on reilusti kapoisampi, mutta varpaat kiittää. (Kantapäät eivät niinkään, sillä kävin tänään viemässä leffat Makuuniin ja kyllähän nuo rakkaat saappaani alkoivat ikävästi hangata, mutta täytyy vain armottomasti käyttää kenkiä ja odottaa että nahkapehmenee, sillä minulle tulee melkein aina rakot uusista kengistä) Lisäksi säntäsin Helsinkiin kahteen otteeseen kun ensin jätin nuo Vagabondin namut ostamatta ja lähdin kotiin tyytyväisena O.i.s-merkkisten saappaideni kanssa. Kotona tajusin kuitenkin tehneeni virheen - en ostaessani noita saappaita vaan jättäessäni ne toiset kengät kauppaan. Tein sitten sotasuunnitelman, että perjantaina ennen muotimessuja kiidän Helsinkiin ja Forumiin ja käyn pelastamassa nuo unelmieni kengät ja kiidän sitten messuille pikavauhtia. Suunnitelma oli menestys ja nyt olen paljon köyhempi, mutta ainakin olen varustautunut jos se vuosituhannen kylmin talvi tosiaan on tulossa.


O.i.s:in nahkasaappaat ovat juuri sellaiset, joita olen ikuisuuden etsinyt ja sen takia ne lähtivätkin mukaani heti. Musta nahka, sojet ja uurretut pohjat ovat kaikki juuri sitä mitä etsin. Ne ovat rennot, sopivan särmikkäät ja lämpimät.


Vagabondin Darylit pistin varaukseen ja päätin hakea ne jos mitään parempaa ei satu eteen. Kuitenkin jäin haikeilemaan niiden perään sillä nämä kaunokaiset ovat jalassa todella taivaallisen hyvän tuntuiset. Korkoa on juuri sopivasti, lesti on mukava ja ulkonäkö viimeisen päälle täydellinen.

Mustaa mekkoa ei löytynyt, vaikka useamman mekon sovituskoppiin kiikutinkin. Joku kuitenkin oli kaikissa sovittamissani mekoissa pielessä: koko, leikkaus, yksityiskohta, materiaali tai pituus. Kaikki halvat mekot näyttivätkin juuri niin halvoilta kuin ne olivat. Ja täydellisten mekkojen hintalapuissa oli pari sataa euroa ylimääräistä. Ehkä etsin kangasvarastostani jonkun mukavan kankaan ja ompelen itse itselleni sen arkimekon jokapäiväiseen käyttöön.

Nyt luvassa on sämpylöiden leipomista, mittojen ottoa ja hameen suunnitelua. Se hehkutettu Gleekin pitää varmaan katsoa illalla ja josko sitä ehtisi vähän jotain lautapeliäkin pelailla. Mukavaa viikonloppua kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti