keskiviikko 20. lokakuuta 2010

Pimeys

 
  

En ehkä mainitsisi syksyä ensimmäisenä kun pitäisi kertoa lempivuodenaika. Kevään aurinko voittaa pimeän ja kostean vuodenajan, mutta tämä syksy on mielestäni ollut oikein kaunis ja mukava. Pimeää on toki, mutta kylmien ja kirkkaiden öiden ansiosta tähtiä on mahdollista bongailla useampana iltana viikossa. Ja minä rakastan tähtiä, niin kuin rakastan suklaata, saippuakuplia tai rateen ropinaa. Tänä syksynä ruska on (tosin se taitaa olla aika loppuvaiheessa, sillä puut alkavat olla aika paljaita) ollut todella kaunis ja värikäs. Pimeät illat kestää kun päivällä voi nauttia kirkkaan kuulaasta päivästä ja illalla selviää kynttilöiden, kaakaon, villasukkien ja hyvän kirjan tai telkkariohjelman avulla. Kynttilät ovat myös yksi ehdoton lempparini syksyllä ja niitä tuleekin polteltua ikkunalaudalla, varsinkin silloin kun olen omassa kämpässä yksin.

Tämä syksy on jotenkin tuntunut poikkeuksellisen kylmältä. Kotona on pakko käyttää villasukkia ja kaipailen Hämeenlinnaan jättämäni aamutakin perään varsinkin aamuisin ja iltaisin. Talvitakkia en ole kuitenkaan vielä ottanut käyttöön sillä pelottaa miten sitä sitten selviää kun tulee oikeasti -10 tai -20 astetta pakkasta. Hyrrr. Villakangastakki jääkööt vielä odottelemaan kylmempiä kelejä. Nyt mennään beigellä parkalla tai tummansinisellä lyhyellä takilla, joka kyllä alkaa oikeasti olla vähän viileä. Olisin halunnut vihreän parkan vielä tuon beigen rinnalle, mutta en löytänyt sopivaa ja nyt kun rahat menivät kaksiin kenkiin, niin on pakko jättää takki ostamatta ja selviytyä noilla vanhoilla. Uusia kaulahuiveja olisi myös kiva saada ja mummi lupasikin neuloa minulle neulekaulurin, joten sitä odotellessa...

Nyt aion kuitenkin vielä nauttia näistä sievistä päivistä, sillä en odota ollenkaan niitä loskakelejä (mitä mm. huomiselle on lupailtu...) mitkä marraskuu viimeistään tuo mukanaan.

we<3it

2 kommenttia: