keskiviikko 7. lokakuuta 2009

Pakkasen puolella


Huurteinen hengitys, punaiset posket ja jäätyneet vesipisarat kielivät, että saamme jo nauttia yöpakkasista. Aamulla mittari killuu nollan tienoilla ja ulos mentyä kiroaa kun unohti ne hanskat ja pipon kotiin. Villakangastakki ei ole ihan vielä aiheellinen, mutta ei siihenkään enää kauaa mene kun se on pakko kaivaa kaapista. Oma takkini on vielä vanhempien luona, eli paree toivoa, etteivät ne kahdenkymmenen asteen pakkaset yllätä huomenna. Hanskoja on jo pakko käyttää, varsinkin kun menen kouluun pyörällä ja kylmä tuuli vihmoo.

Jos en olisi shoppailulakossa (tosin ostin viime viikolla yhden mekon... ja vyön), niin investoisin lämpöiseen, paksuun villatakkiin, isoon ja muhkeaan kaulahuiviin, lämpimään lörttöpipoon, neuleliiviin, villamekkoon ja uuteen villakangastakkiin. Nyt pitää kuitenkin odottaa, että shoppailulakko loppuu ja saan tehdä viisaista ostoksia. Jotain helpotusta on kyllä luvassa, sillä ihana siskoni neuloo minulle punaista kaulahuivia ja mummi varmasti neuloo minulle villatakin kunhan keksin millaisen haluan. Mummi varmasti samalla vaivalla neuloisi minulle myös sen lörttöpipon... Viime vuonna ostamani villakangastakkikin riittää oikein hyvin, mutta olisi kyllä myös kiva omistaa yksi musta villakangastakki, joita voisi sitten asun mukaan vaihdella. Omistan yhden ohuen ja yhden paksun neuleliivin. Ohut on kuitenkin sen mallinen, että kaipaisin sen lisäksi toista tavallista, vähän pidempää neuleliiviä, jossa saisi olla napit ja pienet taskut. Paksun liivini löysin kirpputorilta, mutta se on jäänyt vähälle käytölle, koska se on vähän iso eikä oikein istu, joten se kaipaisi vähän tuunausta, että se pääsisi käyttöön asti. Karvaliivi ja tekoturkistakki olisi myös haaveissa... ehkä vielä jonain päivänä. Ja ne ylipolvensaappaat olisi kiva saada sääriä lämmittämään kylmimpinä talvipäivinä.



Tänään saan nautiskella vapaapäivästä. Ohjelmaan kuuluu siivousta ja järjestelyä. Kesäkengät voisi ehkä pakata talvisäilöön, koska niille tuskin tulee enää tänä vuonna käyttöä... Muutenkin voisi vähän katsella, että mitä sieltä vaatekaapista löytyy ja tehdä listaa tännekin asti. Ja mikä tärkeintä miettiä mitä sinne tarvitaan, jotta se olisi täydellinen. Muuten päivän ohjelmaan kuuluu löysäilyä kirjojen ja lehtien parissa. Illalla pitää piipahtaa jumppaamassa ja keittiössä odottaa iso tiskivuori, mutta muuten yritän ottaa vapaapäivästä kaiken irti, sillä loppuviikko kuluu pitkälti koulussa... Mutta ensi viikolla on syysloma! Huraa!

outnet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti