tiistai 8. syyskuuta 2009

Täydellisen vaatekaapin anatomia

Mitä täydellinen vaatekaappi sisältää? Riittääkö vaatteille pelkkä kaappi vai pitäisikö tilaa olla enemmän? Rekki? Vai olisiko jopa kokonainen vaatteille ja pukeutumiselle omistettu huone tarpeellinen? Entä mitä löytyy täydellisestä vaatekaapista/-huoneesta?
Tässä juttusarjassa pohdin mitä löytyy täydellisestä vaatekaapista/-huoneesta ja mihin kannattaa panostaa kun haluaa toimivan perusvaatevaraston. Samalla ruodin oman vaatekaappini sisältöä, mitä sieltä puuttuu ja mitä turhaa siellä on. Aihe on niin laaja, että mielestäni kannattaa aloittaa siitä kaikkein pohjimmaisesta tarpeesta, eli itse vaatekaapista tai vaatehuoneesta.
Säilytystilaa tarvitaan paljon, jos rakastaa vaatteita, kenkiä, koruja ja laukkuja löytyy kaapeista enemmän kuin laki sallii. Omat vaatteeni olen sullonut pieneen vaatekaappiini, josta löytyy kaksi lyhyttä ripustustankoa ja neljä hyllyä. Toki näiden kaappien yllä olisi vielä pienet ovelliset kaapit, mutta ne ovat jo niin ylhäällä, että jos sijoittaisin vaikka kaikki laukkuni tai koruni sinne, niin arki menisi liian mutkikkaaksi kun tarvitsemani asusteet olisivat niin ylhäällä, että olisi pakko etsiä se tuoli, joka on hautautunut vaatepinon alle ja raahata se kaappien viereen. Eli homma pitää pitää mahdollisimman yksinkertaisena ja tavarat näppien ulottuville, että kaikki sujuu mahdollisimman mutkattomasti niinäkin aamuina kun tuntuu, ettei vaatekaapista löydy mitään päälle pantavaa, hiukset sojottavat joka suuntaan ja aamukaakao kaatui syliin.
Suurin haave olisi tietysti oma walk-in-closet, eli tuttavallisimmin vaatehuone, jonne saisi kaikki mekot, paidat, farkut, korut ja muut asusteet niin fiksusti järjesteltyä, ettei pukeutuminen vain voisi olla hankalaa. Vaatehuoneessa saisi olla paljon ripustustankoja, ettei tarvitsisi viikata joka ainoaa vaatekappaletta, jonka omistaa ja sitten kirota sortuneita pinoja kun juuri se toppi, jonka halusi oli alimmaisena. Toki niitä hyllyjäkin saisi olla ainakin neuleille, farkuille ja t-paidoille, mutta tilaa saisi olla niin paljon, ettei vaatepino huojuisi kun saat kaikki paitasi laskostettua siihen kauniisti. Laatikostoja saisi olla paljon: sukille, alushousuille, rintaliiveille, vöille, aurinkolaseille, koruille, huiveille ja muille tarpeellisille pikkutavaroille olisi hyvä olla omat paikkansa mistä ne sitten hädän hetkellä kätevästi löytää. Avoimia hyllyjä saisi olla laukuille, kengille ja kauneimmille koruille.
Sisusus saisi olla yksinkertainen ja helposti siivottava. Kaunis matto lattialla, seinillä pari suurta ja koristeellista kokovartalopeiliä, sopiva valaistus (kukaan ei halua tuntea olevansa sovituskopissa) ja meikkauspöytä ja tuoli. Pöydällä voisi sitten olla kauniissa astelemassa tuoreita kukkia, pöytävalaisin ja kauneimmat kosmetiikkapullot ja purnukat.
Olisi ihanaa jos vaatteet saisi järjesteltyä värien ja tilaisuuksien mukaan. Juhlapuvut toisaalle ja koulu- ja arkivaatteet toisaalle. Kengille pitäisi olla paljon tilaa ja niiden pitää näkyä! Tilaa pitäisi olla niin, että vaatteita on helppo liikutella esimerkiksi vaatetangoilla. Oman vaatekaappini tangot ovat ainakin niin täyteen ahdetut, että kun sieltä yrittää ottaa yhden tiputtaa samalla vähintään kaksi vaatetta lattialle. Eli paljon tilaa niin asusteille kuin itse vaatteillekin. Ja lattiapinta-alaa pitäisi olla niin, että huoneessa mahtuu kunnolla kävelemään ja pyörähtelemään vaatteita sovitellessa.
Ja siitä sisällöstä puhutaan myöhemmin!
peacockfeatherevents.blogspot.com, style.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti