tiistai 8. syyskuuta 2009

Tyylimokien top-5

Katselin tuossa Glamourin Dos and don'ts-ohjelmaa subilta. Jakso listasi sekä hyvät pukeutumisvinkit että ne kamalimmat tyylimokat, joilta kukaan ei varmastikaan ole voinut välttyä liikkuessaan ihmisten ilmoilla. Joskus ne mokat sattuvat omalle kohdalle ja toivottavasti niitä voi parin vuoden päästä naureskella ja miettiä mitä tulikaan tehneeksi. Virheistä oppii, mutta itse haluan ainakin välttyä tekemästä pahoja tyylimokia, joita kanssaihmiset joutuisivat myötähäpeän tuntein todistamaan. Ja kuinka surullista, että pystyin melkein jokaiseen löytämään havainnoivan kuvan juuri Britney Spearssista... Tuo neiti tarvitsee stylistin ja kunnollisen sellaisen!

Tässä siis pahimmat tyylimokat Top-5.

5. Viidennen sijan vie tuttunäky turistilaumoissa. Sandaalit sukissa on näkyvämpi todiste turistiudesta kuin kartta ja kamera. Voisi kuvitella, että jos ilma on niin lämmin, että shortseilla pärjää niin voisi ne sukatkin sitten jättää sinne hotellihuoneeseen jättää. Nähtävyyksiä ihailtaessa tulee varmasti käveltyä runsaasti, mutta kyllä niitä tyylikkäämpiäkin jalkaystävällisiä kenkiä kaupoista löytyy. Miesten pukeutumiseen ja kehon rakenteeseen voi vielä juuri ja juuri hyväksyä ne kömpelöt sandaalit, mutta sirolla naisella raskastekoiset, epäimartelevat kengät ovat naurettavan näköiset. Kauniita matalakorkoisia kenkiä on maailma pullollaan, eikä turistien matkakassa varmaankaan kaadu yksiin sieviin sandaaleihin. Ja tiettyissä sandaaleissa sukat voivat jopa näyttää hyviltä, kunhan ne eivät ole tennissukat.

4. Farkkua farkun kanssa. Tähän olen nuorempana sortunut useaankin otteeseen, onneksi nyt olen vanha ja viisas, enkä enää pue sitä lemppari farkkutakkia niiden lempifarkkujen kanssa. Farkku on aina in, mutta yksi vaatekappale asussa kerrallaan! Farkkutakki on todella sievä tyttömäisen mekon kanssa, farkkumekko käy neuletakin kaveriksi ja farkut nyt käyvät mihin t-paitaan, silkkitoppiin tai villapuseroon tahansa. Ja denimin kanssa pitää muutenkin olla varovainen, sillä less is more tässäkin tapauksessa. Erilaiset kirjailut, niitit, hapsut, kulutukset yms näyttävät hyviltä vain harvoin. Kirjailuja voi toki löytyä hienojakin ,mutta kunhan housuista edelleen näkee, että ne on tehty denimistä niin kaikki okei.

3. Liian nuorekkaasti pukeutuminen. Se on mukavaa, että ihmiset ovat kiinnostuneita muodista ja tyylistä, mutta rajansa kaikella. Jos 50-vuotias nainen haluaa pukeutua viimeisimmän muodin mukaan, niin hän voisi valita sieltä sellaisia tyylejä, jotka sopivat hänen ikäänsä ja asemaansa. Minimekot voi korvata aina tyylikkäillä kietaisumekoilla ja ne paljetit (ainakin suurimmassa määrin) voisi jättää nuoremmille. En ole kovin suuri tyylisääntöjen ystävä, mutta jokaisen pitäisi silti miettiä mitä päälleen pukee ja katsoa kriittisesti peiliin. On nimittäin aika surullista katsella jo vähän iäkkäämpiä naisia kulkemassa kadulla minimekossa, säärystimissä, hiusdonitsissa, hyvin paljettisessa laukussa ja piikkikoroissa (olen ollut todistamassa tätä)... Jokainen löytää varmasti itselleen jotain mieluista joka sesonki.


2. Stringit korvissa. Tätä ei luojan kiitos enää paljoa näe, mutta ei siitä kovinkaan kauaa ole kun joutui varomaan mihin katsoo kun kaikilla yläasteen tytöillä oli vedetty ne alkkarit korviin asti. Siis oli ne alushousut kuinka kauniit tahansa, niin se jääkööt sinun ja poika-/tyttöystäväsi tietoon. Koko maailmalle ei tarvitse esitellä uusia alushousuja. Ja kun vielä yhdistää tähän ne lantiomalliset farkut ja lyhyen paidan, niin huh huh. Luojan kiitos nykyään saa housuja korkeammalla vyötäröllä ja paitoja, jotka ulottuvat navan alapuolelle.


1. Liian pienet vaatteet. Kukaan ei varmasti ole välttynyt näkemästä joko nuoria tai jopa vähän vanhempia ihmisiä aivan liian pienissä vaatteissa. Se ei ole kaunista, että joka paikasta pursuaa. Vaikka vartalo olisi hoikka, niin jos sen tunkee kaksi numeroa liian pieniin housuihin ja toppiin, niin kyllä puristaa ja kiristää rumasti. Lihavammat ihmiset näyttävät entistä pyöreimmiltä kun he ahtaavat itsensä liian pieniin vaatteisiin. Ei sitä kokonumeroa niin tarkasti kannata tuijottaa, että jos tuntee, että ne pöksyt on liian pienet, niin silloin ne ovat liian pienet sanoi koko mitä tahansa! Myös liian lyhyet vaatteet ovat jotain kamalaa. Nykyään vaatekaupat ovat pullollaan minimekkoja ja -hameita. Joillekin ne myös loistavasti sopivatkin, mutta jos pyllynkannikat vilkkuvat tai vaatteessa ei voi kumartua ilman, että koko maailma näkee mitkä alushousut olet tänään valinnut, niin vaatteeen pituus on tällöin ihan liian lyhyt! Eli pistä vähintääkin ne leggarit tai sukkikset jos puet jotain todella lyhyttä. Ja liian pienistä vaatteista puhuessa ei sovi unohtaa niitä narutoppeja, roiskeläppiä tai muita nyörejä, joita jotkut erehtyvät luulemaan vaatteiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti