tiistai 29. syyskuuta 2009

Uusin To do-list

Kirjoittelin aivan tämän blogin alkuaikoina To do-listan asioista, joita haluaisin tehdä. Nyt on aika tarkastella mitä on tullut edellisestä tehtyä ja mitä haluan lisätä listalle.

Edelliseltä listalta löytyi:

 • Opiskella ranskaa. Ranskanopinnot kansalaisopistossa ovat alkaneet mukavasti. Vähän painaa mielessä kauhu, etten opi tuota kieltä ääntämään, mutta himo oppia on suuri. Pikkuhiljaa hyvä tulee. Pitää vain ahkerasti harjoitella (myös kotona).
 • Aloittaa uuden harrastuksen. Tänään pitäisi mennä ekaa kertaa testaamaan vatsa-selkä-jumppaa ja huomenna olisi taas step-tunti. Pyrin käymään step-tunnilla joka viikko ja joka toinen viikko käydä vielä jossain extrajumpassa. Ja lenkkeilyä harrastan edelleen, tosin vähemmässä määrin kuin kesällä...
 • Lukea kirjoja. Potterit sain luettua ja nyt lueskelen Vintage Fashion- ja the One Hundred-kirjoja. Seuraavaksi pitäisi saada tuo New Moon luettua ennen kuin ko. elokuva valtaa leffateatterit. Ja se aikamatkustajan vaimo pitäisi kanssa saada lueskeltua ennen elokuvaa.
 • Laihduttaa. Laihdutus on taas ottanut vähän takapakkia, johtuen lähinnä edellisestä mässäilyviikonlopusta, mutta nyt pyrin taas kiskomaan itseni niskasta lenkille ja jumppaan. Eniten tuottaa vaikeuksia herkuista kieltäytyminen...
 • Oppia olemaan sosiaalisempi. Noh, tähän ei ole olemassa taikakonstia. Eikä asian suhteen ole vielä kauheasti ehtinyt tapahtua...
 • Kokeilla uusia reseptejä. Olen kokkaillut ahkerasti ja uusia reseptejäkin on päässyt testattavaksi useasti. Aion edelleen jatkaa reseptien kokeilemista ja erityisesti etsiä terveellisiä ja helppoja ruokaohjeita.
 • Oppia ompelemaan paremmin. Uusi lukuvuosi on päässyt ihan mukavasti alkuun, vaikka emme paljon mitään olekaan ommelleet. Ensi jaksossa onkin sitten luvassa viimein jotain käytännönläheistä tämän jakson teorian vastapainoksi. Pitsin nypläystä, virkkausta, huovuttamista ja värjäystä ainakin luvassa. Innolla odottelen.

Tuohon listaan lisäilisin:

Haluan...

 • Oppia piirtämään ja maalaamaan (paremmin). Tykkään piirustella ja maalaaminenkin on kivaa kun sattuu oikealla mielentilalla maalituubien ääreen. Erityisesti olisi kiva oppia piirtämään suunnitelemiani vaatteita vähän tarkemmin ja näyttävämmin. Nyt raapustelen lähinnä epämääräisiä lyijykynä-suttuja paperille, josta ei lopulta saa kovin hyvää kuvaa siitä minkälaisen vaatteen oli ajatellut piirtää. Eli nyt vaan kynä käteen ja harjoittelemaan, koska eipä sitä taida oppia ilman, että tekee.
 • Kehittyä juoksemisessa. Kesällä oli paljon enemmän vapaa-aikaa, joten tuli juostua paljon enemmän ja pitempiä matkoja. Nyt olen tehnyt lähinnä lyhyitä 20minuutin lenkkejä ja lihaskuntoharjoituksetkin ovat jääneet tekemättä. Nyt pitäisi siis taas pyrkiä kehittymään juoksussa, että ne matkat pitenisivät ja tempo reipastuisi.
 • Alkaa miettiä joululahjoja. Ennen kuin huomaammekaan alkaa taivaalta tulla lunta (toivottavasti) ja joulukuu lähestyä pelottavan nopeasti. Rakastan joulua ja minusta on ihanaa puuhastella lahjojen parissa. Äidin lahjaan ostin jo materiaalia ja siskonkin lahjaan on idea, joka tosin vaatii vielä kehittelyä. Iskän lahja on joka vuosi äärimmäisen vaikea keksiä, joten pitää aloittaa miettiminen jo nyt.
 • Alkaa suunnitella suklaajuhlia. Olen jo muutaman vuoden ajan pitänyt suklaajuhlat ystävilleni syntymäpäivieni aikaan marraskuussa ja tämä vuosi ei ole poikkeus. Menyn suunnitteleminen ja testaaminen pitäisi aloittaa hyvissä ajoin, että voi tarvittaessa vaihtaa epäonnistuneen kohokkaan johonkin helpompaan. Yksi varma ja jo testattu resepti on tiedossa, mutta pari ohjetta pitää vielä kehitellä.
 • Ommella, ommella ja ommella. Äidille pitäisi tehdä pellavatunika erään veromodan paidan mukaan, isälle olisi tulossa pussukka työvälineille, minulla itselläni on miljoona kangasta, joista pitäisi kehitellä hienoja vaatteita ja siskolle lupasin tehdä juhlamekon iskän 50-vuotis juhliin ensi vuodeksi. Ja se omakin juhlamekko pitäisi suunnitella ja toteuttaa. Jotenkin sitä on vaan niin saamaton, ettei saa koulun jälkeen mitään aikaiseksi, joten tässä pitäisi nyt petrata ja kunnolla!!
 • Suunnitella täydellinen perusvaatevarasto ja satsata tulevaisuudessa vaatteiden laatuun, ei määrään.
 • Oppia valokuvaamaan. Sitten kun joskus on vähän (lue:paljon) ylimääräistä rahaa, niin haluaisin ostaa kunnon järjestelmäkameran ja opetella valokuvaamaan oikein kunnolla. Tykkään kovasti räpsiä kuvia tuolla vanhalla Olympuksen digikamerallani, mutta eihän sillä niin hyviä otoksia saa kuin kunnon kameralla ja taitavalla kuvaajalla. Jollekin kuvauskurssille pitää siis joskus päästä. Tykkään ottaa luontokuvia, mutta olisi myös kiva ottaa kuvia ihmisistä ja muista tavaroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti