tiistai 22. syyskuuta 2009

Vaatekaapin vastaisku vol.2

12.35 Sängyllä on jättimäinen kasa paitoja ja toppeja. Miten sitä onkin tullut hamstrattua näin paljon surullisen luiruja rättejä, jotka ovat menettivät muotonsa jo kauan sitten ja joiden pinta näyttää siltä kuin se olisi maannut sängyn alla viisi vuotta huomiotta. Nyt olen vahva ja laitan vaatteet kierrätykseen. Ennen pidin aina toppeja, mutta nyt päälle eksyy useammin t-paita ja neule. Lisänsä tähän projektiin tuo vielä se 15kilon painonpudotus, jonka ansiosta suurinosa vaatteistani on minulle enemmän tai vähemmän isoja.

12.48 Jesh. Toppikasa siivottu. Seuraavaksi neuleiden kimppuun.

12.50 Kamalaa! Järkyttävää! Nyt kun olen levittänyt kaikki neuleeni sängylle huomaan, että ne ovat aivan järkyttävän huonokuntoisia ja halvan näköisiä. Ihan nolottaa, että olen kulkenut tämän näköisissä rievuissa ympäri kaupunkia. Kurkistus pesuohjeisiin kertoo neuleiden huononkunnon syyn: 100% akryyliä, 70% akryyliä ja 30% puuvillaa, 20% puuvillaa, 20% polyamidia ja 60% akryyliä. Huokaus.

12.53 En voi kuitenkaan heittää kaikkia neuleita menemään sillä joudun muuten kulkemaan talven t-paidoissa. Huonokuntoisimmat saavat auttamatta kenkään, mutta muutama pitää säästää pakkasia varten. Pitää ehkä opetella kerrospukeutumista, että pärjää noin ohuiksi hankautuneissa neuleissa. Ehkä se pintaan kertynyt nukka lämmittää...

12.55 En enää ikinä osta vaatteita, joissa on akryyliä. Piste.

13.05 Nyt on kirpparikasa jo aika korkea. Hyvä niin. Tuntuu jopa vähän vapauttavalta kun vaatteita ei enää pursuile yli äyräiden ja surkeimmat tapaukset on heitetty pois. Ei tarvitse enää pelätä, että hairahtuu aamukiireessä nappaamaan sen kulahtaneimman neuleen sieltä kaapista. Nyt rekeillä olevien mekkojen kimppuun.

13.10 Mekot koristavat nyt sänkyä. Suurimman osan aion näistä säilyttää, mutta katsotaan jos jostain olisi aika luopua.

13.15 Pari mekkoa kaipaa kavennusta ja lyhennystä, mutta ne saavat jäädä. Muutama vaate siirtyy harkinnassa olevien vaatteiden kasaan. Aion opetella käyttämään niitä tai lupaan laittaa ne kiertoon, jos en ole käyttänyt niitä ensi kesään mennessä.

13.35 Sitten vielä toisen rekki. Siellä on paitoja, hameita ja housuja.

13.50 Huhhuh, homma alkaa olla selvillä. Kirpparikasa kohoaa korkeuksiin, mutta tuunattavien vaatteiden kasa on sitäkin korkeampi. Olo alkaa olla helpottunut kun homma alkaa olla valmis.

13.51 Keräilin vielä olohuoneeseen eksyneitä vaatteita ja järjestelin niitä kaappeihin, mutta mitä kummaa?! Eräässä neuleessa, jonka ostin vain vähän aikaa sitten (jolloin jo yritin kiinnittää huomiota materiaaleihin), on kumma pesulappu. Olen ilmeisesti katsonut vain ylimmän materiaalitekstin, jossa lukee "GB 95% cotton, 5% mohair". Ja nyt kun tutustun paremmin lappuun, niin suomenkielisessä tekstissä lukee: "FI 95% akryyli, 5% mohair". Siis mitä ihmettä? Argh. Minua on huijattu. Taas olen onnistunut hamstraamaan kaappiini yhden akryyliunelman, joka varmasti kärsii pian kamalat tappiota ja rahat lensivät taas taivaan tuuliin ihan turhaan. Kyllä nyt ottaa päähän.

13.55 Seuraavaksi vuorossa siis vyöt, takit, kengät ja laukut. Sitten pitäisi muuten vaan siivota kämppään, että se mätsää mun uuden siistin vaatekaapin kanssa! Ja kun olen saantu kaikki paikat siivottua pitää perehtyä niiden vaatteiden kaventamiseen, lyhentämiseen ja muuhun muokkaukseen, ettei ne sitten vaan jää nurkkaa pölyttymään. Pois vietävät vaatteet raahataan kirpparille ja säästetään rahaa saumuriin.

Kirpparille lähtee ainakin:


Vastarinta räjähtänyttä vaatekaappia ja huonolaatuisia vaatteita vastaan jatkuu...

2 kommenttia:

  1. Mainio postaus! Toi hyvän mielen tullessaan. Kunpa joku tekisi saman minun kaapilleni.

    VastaaPoista
  2. Hyvä että tykkäsit:) Ei se niin kova työ ole, jos sen vaan tekee pienissä erissä ;)

    VastaaPoista