keskiviikko 26. elokuuta 2009

The Time Traveler's Wife
Nykyään tulee harvoin vastaan elokuvia, jotka on pakko nähdä valkokankaalla. Useimmat filmit eivät herätä niin suuria odotuksia, ettei jaksaisi odottaa leffan rantautumista lähimpään videovuokraamoon, josta sen voi poimia katsottavaksi puoleen hintaan törkeän kalliiden leffalippujen sijaan. Silti aina välillä tulee vastaan elokuvia, jotka on pakko nähdä niin pian kuin mahdollista.

Yksi sellainen elokuva tulee olemaan The Time Traveler's Wife, eli Aikamatkustajan vaimo, joka pohjautuu Audrey Niffeneggerin romaaniin. Luin tuon kyseisen kirjan muutama vuosi sitten ja rakastin sitä erittäin suuresti. Siitä pitäen se on odotellut kirjahyllyssäni, anoen toista lukukertaa. En ole vielä saanut aikaiseksi aloittaa kirjaa uudelleen, mutta kun näin mainoksen elokuvasta, muistin taas tuon riipaisevan kauniin tarinan ja päätin, että luen kirjan ennen kuin leffa rantautuu lähimpään elokuvateatteriin.

Elokuvaa tähdittävät uskomattoman kaunis Rachel McAdams ja karismaattinen Eric Bana. Näyttelijävalinnat ovat siis lupaavat ja uskon vakaasti, että he tekevät oikeutta myös kirjanhahmoille.

Kirjan juonihan lyhyesti kertoo Claren ja Henryn kauniin ja surullisen rakkaustarinan. Henry ei ole aivan tavallinen mies, hän matkustaa ajassa holtittomasti nuoruudesta vanhuuteen ja takaisin. Clare ja Henry rakastuvat toisiinsa ja yrittävät pitää rakkauttaan yllä Henryn matkustaessa ajasta ja paikasta toiseen. Tie ei ole helppo, mutta he onnistuvat ylittämään vaikeimmatkin esteet ja pysyä yhdessä. Ihanan romanttinen elokuva, kaikille rakkauden nälkäisille.

Elokuvan ensi-ilta oli 14.elokuuta, mutta saa nähdä kauan saamme odotella, että tämä filmi rantautuu Suomeenkin. Hyvää kannattaa odottaa.

wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti