keskiviikko 12. elokuuta 2009

Värioppi

Kuinka voi olla mahdollista, että maailmassa, joka on täynnä upeita värejä aina poltetun oranssista meren turkoosiin ja tipun keltaisesta ruohonvihreään, minun vaatekaappini näyttää yhdeltä suurelta mustalta aukolta, joiden ainot "väripilkut" ovat harmaata ja valkoista. Säälittävää. Ihastelen kaupassa upean värisiä mekkoja ja hameita, mutta jotenkin aina onnistun kotona huomaamaan, että sen kauniin punaisen hameen sijaan kauppakassista löytyy hameen mustanpuhuva sisar. Musta on niin paljon käytännöllisempi väri kuin punainen, sininen tai keltainen, kuulen pienen äänen päässäni jankkaavan uudestaan ja uudestaan. Ehkä joo, mutta musta on myös tylsä ja synkkä väri, joka takaa sen, että hukut massaan. Suomi on muutenkin syksyn pimeinä iltoina, kun ruska on ohi, niin harmaa ja kalsea paikka, että jollain värillä olisi mukava erottua asfaltista tai harmaasta taivaasta.

Selailinpa taas style.comin sivustoa ja huokailin värikkäiden vaatteiden perään. Matthew Williamson ei ehkä enää suunnittele Puccille, mutta Puccille tuttu värien käyttö on jäänyt hänen omaa nimeään kantavaan mallistoon.

Oli kyse sitten vain pienestä väriläiskästä, se kirkastaa asun ilmeen hetkessä. Vaalea mekko raikastuu pinkillä vyöllä, joka sopii myös kauniisti mekon sinisiin kirjailuihin. Vaaleat värit ovat hyvä vaihtoehto mustalle, joskin niissä näkyy lika melko nopeasti, joten niiden hoidossa ei saa lusmuilla ja tahmatassuille sopii kangas, joka hylkii likaa. Tämä mekko valaisisi tien kouluun hyisen sumun, kaatosateen tai hurrikaanin läpi.

Mutta entä sitten oranssi yhdistettynä turkoosiin? Ah, paras keksintö sitten kannettavan tietokoneen. Kuosimekko rauhoittuu kun sen päälle vetäisee yksivärisen neuleen tai takin. Takin väri kannattaa poimia mekon väreistä, mitä runsas värisempi kuosi, sitä enemmän vaihtoehtoja. Muut asusteet kannattaa myös soinnuttaa asuun mätsääviksi. Asu näyttäisi valitettavasti aivan erilaiselta kun päälle pitäisi vielä vetäistä paksut sukkahousut hyytävää viimaa vastaan, mutta kunhan sukkahousujen väri, jotenkin sointuu muuhun kokonaisuuteen, niin peli ei ole menetetty, vaikka tämä asu näyttääkin näin hyvältä paljaiden säärien kanssa.
Lisää oranssia ja turkoosia, tällä kertaa höystettynä ripauksella pinkkiä. Hameen väri on satumaisen upea ja näyttää hohtavan hillitysti. Oranssi takki on yllättävä valinta turkoosin hameen seuraksi, mutta koska sävyt natsaavat yhteen ja asusteista löytyy samoja vivahteita niin kokonaisuus toimii. Itse kaipaan juuri nyt erityisesti värikkäitä hameita, joita voi yhdistää, näin aluksi tylsästi ja turvallisesti mustiin neuletakkeihin ja valkoisiin toppeihin, mutta jotka toivottavasti myöhemmin saavat uuden elämän jännittävien väriyhdistelmien kanssa. Värikäsasu kaipaa pohjakseen joko paljaita sääriä tai yksivärisiä sukkahousuja, jotka rauhoittavat kokonaisuuden. Nudet kengät lisäävät vielä pituutta sääriin.
style.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti